Isolatie Nijeberkoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nijeberkoop? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen als gevelisolatie of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Nijeberkoop. Je kunt denken aan items als isolatie binnenkant gevel en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nijeberkoop-8422

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Nijeberkoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijeberkoop is goed te betalen (al vanaf +/- € 750 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1725 en je bespaart al snel €240 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nijeberkoop kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je pakweg €760, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Nijeberkoop (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een groenere wereld? Woning Nijeberkoop isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nijeberkoop. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3950)
€865
(€5000)
€1090
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€195
(€1600)
€400
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1325)
€470
(€2325)
€830
(€3575)
HR++ glas€235
(€2900)
€315
(€3725)
€385
(€5400)
isolatie nijeberkoop 8422

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nijeberkoop?

Waarom mijn woning in Nijeberkoop isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Nijeberkoop een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nijeberkoop. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijeberkoop wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nijeberkoop voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Nijeberkoop. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen