Isolatie Appelscha

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Appelscha? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als je dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Appelscha. Bijvoorbeeld onderwerpen als schuin dak isoleren en R-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-appelscha-9422

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Voor elk budget
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Appelscha te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Appelscha is goed te betalen (vanaf € 820 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €215 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Appelscha kost ongeveer €5250. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van zo’n €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Appelscha (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Appelscha isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Appelscha. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€715
(€5800)
€1000
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€185
(€1650)
€315
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1575)
€430
(€2225)
€880
(€3475)
HR++ glas€220
(€2025)
€315
(€4175)
€395
(€4675)
isolatie appelscha 9422

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Appelscha?

Waarom mijn woning in Appelscha isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en besparen tot €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website check je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Appelscha een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Appelscha. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Appelscha wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Appelscha voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Appelscha. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen