Isolatie Langedijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Langedijke? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als isolatie van de vliering of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Langedijke. Dit kan gaan om topics als dakkapel isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-langedijke-8425

 • Uitstekend rendement
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de interessantste stappen om een woning in Langedijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Langedijke is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1925 en de winst ligt rond de €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Langedijke kost je zo’n €5150. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is circa €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we allerlei rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Langedijke (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een duurzame samenleving? Woning Langedijke isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Langedijke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€785
(€6950)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€185
(€1600)
€390
(€3500)
Spouwmuur€275
(€1675)
€710
(€2600)
€935
(€3675)
HR++ glas€235
(€2500)
€295
(€3725)
€405
(€4900)
isolatie langedijke 8425

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Langedijke?

Waarom mijn woning in Langedijke isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en dat bespaart tot €310 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Dankzij een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Langedijke een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Langedijke. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Langedijke wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Langedijke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Langedijke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen