Isolatie Fochteloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Fochteloo? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van schuine dak of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Fochteloo. Je komt meer te weten over topics als dakkapel isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-fochteloo-8428

 • Besparen op energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Stiller in de woning
 • Een hoger energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Fochteloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fochteloo is interessant (vanaf zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1600 en de potentiële besparing ligt op €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Fochteloo kost om en nabij de €5200. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Dit levert op pakweg €850 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Fochteloo (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Fochteloo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Fochteloo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€745
(€7100)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€180
(€1650)
€370
(€3200)
Spouwmuur€285
(€1750)
€630
(€2175)
€830
(€3375)
HR++ glas€200
(€2950)
€325
(€4100)
€385
(€4625)
isolatie fochteloo 8428

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Fochteloo?

Waarom mijn woning in Fochteloo isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat bespaart tot €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Fochteloo een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Fochteloo. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Fochteloo wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Fochteloo voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Fochteloo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen