Isolatie Haule

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Haule? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Haule. Bijvoorbeeld vraagstukken over je dak isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-haule-8432

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de interessantste manieren om een woning in Haule te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haule is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1775 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Haule kost ongeveer €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De besparing loopt op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13500. De winst is plusminus €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haule (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een bewuste wereld? Woning Haule isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Haule. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€685
(€5950)
€1040
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€230
(€2100)
€375
(€3500)
Spouwmuur€325
(€1500)
€440
(€2125)
€800
(€3250)
HR++ glas€215
(€2625)
€300
(€3050)
€375
(€4650)
isolatie haule 8432

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Haule?

Waarom mijn woning in Haule isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en besparen tot €330, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Haule een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haule. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Haule wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haule voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Haule. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen