Isolatie Waskemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waskemeer? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Waskemeer. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-waskemeer-8434

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt het geluid
 • Beter energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de populairste werkzaamheden om je woning in Waskemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waskemeer is financieel toegankelijk (vanaf € 810 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1625 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Waskemeer kost gemiddeld €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Het voordeel is plusminus €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waskemeer (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Waskemeer isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 p/jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Waskemeer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€665
(€6100)
€1230
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€185
(€1650)
€380
(€3450)
Spouwmuur€240
(€1225)
€620
(€2600)
€855
(€3200)
HR++ glas€190
(€2775)
€290
(€4275)
€425
(€5400)
isolatie waskemeer 8434

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Waskemeer?

Waarom mijn woning in Waskemeer isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en dat bespaart tot €300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Waskemeer een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Waskemeer. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Waskemeer wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waskemeer voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Waskemeer. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen