Isolatie Swolgen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Swolgen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je diverse informatie over isolatie Swolgen. Bijvoorbeeld topics als tochtprofielen en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-swolgen-5866

 • Investering snel terugverdiend
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Swolgen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Swolgen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Swolgen kost zo’n €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. De besparing loopt op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is grofweg €770 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Swolgen (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Woning Swolgen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Swolgen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€695
(€5200)
€1090
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€275
(€1950)
€305
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1225)
€740
(€2475)
€940
(€3550)
HR++ glas€225
(€2400)
€315
(€4075)
€420
(€5050)
isolatie swolgen 5866

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Swolgen?

Waarom mijn woning in Swolgen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Swolgen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Swolgen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Swolgen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Swolgen voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Swolgen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen