Isolatie Meerlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Meerlo? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als de garage isoleren of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je waardevolle informatie over isolatie Meerlo. Je leest uitvoerig over topics als vloerisolatie en Rc-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-meerlo-5864

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop zie je de populairste werkzaamheden om je woning in Meerlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meerlo is goed te betalen (vanaf € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Meerlo kost ongeveer €5900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je ong. €890 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Meerlo (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een energiezuinige maatschappij? Woning Meerlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 p/jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Meerlo. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€885
(€6100)
€1200
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€180
(€2500)
€330
(€3200)
Spouwmuur€210
(€800)
€600
(€2625)
€810
(€3400)
HR++ glas€245
(€2425)
€305
(€3075)
€385
(€5275)
isolatie meerlo 5864

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Meerlo?

Waarom mijn woning in Meerlo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Dankzij opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Meerlo een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Meerlo. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Meerlo wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meerlo voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Meerlo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen