Isolatie Griendtsveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Griendtsveen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Griendtsveen. Dit kan gaan om thema’s als isolatie buitenkant gevel en purschuim. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-griendtsveen-5766

 • Lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Griendtsveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Griendtsveen kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 820 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1850 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Griendtsveen kost je zo’n €4500. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op plusminus €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Griendtsveen (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Griendtsveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Griendtsveen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€815
(€5100)
€1060
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€280
(€2600)
€315
(€2800)
Spouwmuur€320
(€1600)
€430
(€2575)
€930
(€3225)
HR++ glas€245
(€2825)
€310
(€3800)
€395
(€4675)
isolatie griendtsveen 5766

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Griendtsveen?

Waarom mijn woning in Griendtsveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425 en besparen tot €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Hubo, Formido, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Met hulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Griendtsveen een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Griendtsveen. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Griendtsveen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Griendtsveen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Griendtsveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen