Isolatie Meterik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Meterik? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals gevelisolatie of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Meterik. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over schuimstrips en koudeval. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-meterik-5964

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Meterik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meterik is aantrekkelijk (plusminus € 960 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Meterik kost zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je ong. €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Meterik (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een energiebewuste samenleving? Woning Meterik isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Meterik. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€575
(€5850)
€1040
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€200
(€1950)
€345
(€2900)
Spouwmuur€360
(€1650)
€520
(€2800)
€785
(€3150)
HR++ glas€215
(€2925)
€275
(€3350)
€435
(€4800)
isolatie meterik 5964

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Meterik?

Waarom mijn woning in Meterik isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Meterik een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Meterik. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Meterik wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Meterik voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meterik. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen