Isolatie Broekhuizenvorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Broekhuizenvorst? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Broekhuizenvorst. Je komt meer te weten over onderwerpen als de spouwmuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-broekhuizenvorst-5871

 • Snel terugverdiend
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Broekhuizenvorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Broekhuizenvorst is goedkoop beginnend bij € 760 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1825 en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Broekhuizenvorst kost gemiddeld €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is circa €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we diverse rendabele opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Broekhuizenvorst (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een energiebewuste gemeenschap? Woning Broekhuizenvorst isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Broekhuizenvorst. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€855
(€5450)
€970
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€230
(€2350)
€390
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1375)
€570
(€2025)
€945
(€3600)
HR++ glas€195
(€2675)
€280
(€3300)
€350
(€4650)
isolatie broekhuizenvorst 5871

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Broekhuizenvorst?

Waarom mijn woning in Broekhuizenvorst isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Broekhuizenvorst een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Broekhuizenvorst. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Broekhuizenvorst wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Broekhuizenvorst voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Broekhuizenvorst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen