Isolatie Kronenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kronenberg? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als je dak isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Kronenberg. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-kronenberg-5976

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Kronenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kronenberg is betaalbaar (rond de € 950 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kronenberg kost je zo’n €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Daarmee bespaar je plusminus €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kronenberg (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Kronenberg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Kronenberg. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€735
(€7000)
€1090
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€255
(€1750)
€365
(€3050)
Spouwmuur€190
(€925)
€660
(€2275)
€865
(€3200)
HR++ glas€205
(€2650)
€325
(€3500)
€350
(€4750)
isolatie kronenberg 5976

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kronenberg?

Waarom mijn woning in Kronenberg isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect en NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Kronenberg een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kronenberg. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Kronenberg wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kronenberg voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Kronenberg. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen