Isolatie Grubbenvorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grubbenvorst? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Grubbenvorst. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-grubbenvorst-5971

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Interessante energiebespaarlening
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de meest populaire methodes om jouw woning in Grubbenvorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grubbenvorst is voordeling (rond de € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1775 en het resultaat is zo’n €235 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grubbenvorst kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Het voordeel is grofweg €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Grubbenvorst (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Grubbenvorst isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Grubbenvorst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3950)
€615
(€7000)
€1170
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€235
(€2450)
€300
(€3000)
Spouwmuur€235
(€1075)
€610
(€2000)
€870
(€3575)
HR++ glas€230
(€2875)
€290
(€4300)
€375
(€4600)
isolatie grubbenvorst 5971

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Grubbenvorst?

Waarom mijn woning in Grubbenvorst isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Grubbenvorst een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Grubbenvorst. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Grubbenvorst wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grubbenvorst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Grubbenvorst. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen