Isolatie Boxmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boxmeer? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als dubbel glas of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Boxmeer. We gaan aan de slag met topics als tochtwering en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-boxmeer-5831

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele methodes om jouw woning in Boxmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Boxmeer kan zeer goedkoop (rond de € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Boxmeer kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Je profiteert van plusminus €930 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Boxmeer (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Woning Boxmeer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. Dat is dus al gauw €1350 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Boxmeer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€585
(€7400)
€1040
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€190
(€1550)
€350
(€2850)
Spouwmuur€375
(€1725)
€540
(€2525)
€920
(€3025)
HR++ glas€195
(€2975)
€295
(€3975)
€425
(€5275)
isolatie boxmeer 5831

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Boxmeer?

Waarom mijn woning in Boxmeer isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325, waarbij u een besparing realiseert van €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Boxmeer een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Boxmeer. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Boxmeer wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Boxmeer voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Boxmeer. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen