Isolatie Hegelsom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hegelsom? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals vliering isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Hegelsom. Denk aan topics als isolatie van de garage en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hegelsom-5963

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Milieubewuste keuze
 • Geluidswerende werking
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf lees jij de meest interessante acties om je woning in Hegelsom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hegelsom is betaalbaar (plusminus € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hegelsom kost om en nabij de €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is om en nabij €950, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hegelsom (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Hegelsom isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hegelsom. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€745
(€6250)
€1050
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€265
(€2650)
€390
(€3600)
Spouwmuur€205
(€1750)
€610
(€2150)
€860
(€3175)
HR++ glas€235
(€2625)
€340
(€3525)
€365
(€4875)
isolatie hegelsom 5963

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hegelsom?

Waarom mijn woning in Hegelsom isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Hegelsom een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hegelsom. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Hegelsom wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hegelsom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Hegelsom. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen