Isolatie Tienray

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tienray? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen als de buitengevel isoleren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Tienray. Je kunt denken aan vraagstukken over tochtwering en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tienray-5865

 • Snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed voor het klimaat
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de interessantste manieren om een woning in Tienray te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tienray is voordeling (plusminus € 830 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tienray kost +/- €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De besparing loopt op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van grofweg €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verscheidene alternatieve opties. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Tienray (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Woning Tienray isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Tienray. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3500)
€595
(€5350)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€245
(€2300)
€370
(€3250)
Spouwmuur€390
(€875)
€750
(€2600)
€855
(€3675)
HR++ glas€225
(€2475)
€295
(€3300)
€445
(€4975)
isolatie tienray 5865

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Tienray?

Waarom mijn woning in Tienray isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder check je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Tienray een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Tienray. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Tienray wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tienray voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Tienray. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen