Isolatie Sevenum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sevenum? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de binnengevel en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Sevenum. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de spouwmuur en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sevenum-5975

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest interessante methodes om je woning in Sevenum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sevenum is interessant (vanaf plusminus € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sevenum kost om en nabij de €5400. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Het rendement is ongeveer €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we allerlei alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Sevenum (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Sevenum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sevenum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€885
(€5250)
€1220
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€285
(€2250)
€400
(€3300)
Spouwmuur€175
(€1675)
€690
(€2675)
€910
(€3625)
HR++ glas€210
(€2175)
€300
(€3975)
€445
(€4700)
isolatie sevenum 5975

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sevenum?

Waarom mijn woning in Sevenum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, dat betekent een winst van 215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Sevenum een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sevenum. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sevenum wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sevenum voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sevenum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen