Isolatie Melderslo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Melderslo? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van schuine dak of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Melderslo. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en spouwanker. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-melderslo-5962

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder storende geluiden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de meest interessante methodes om jullie woning in Melderslo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Melderslo is voordeling (plusminus € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Melderslo kost ongeveer €5450. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het voordeel is plusminus €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Melderslo (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige toekomst? Woning Melderslo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Melderslo. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€605
(€6200)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€175
(€2400)
€340
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1125)
€520
(€2775)
€925
(€3225)
HR++ glas€190
(€2500)
€275
(€3475)
€380
(€4525)
isolatie melderslo 5962

Naburige plaatsen:

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Melderslo?

Waarom mijn woning in Melderslo isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en besparen tot €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Formido, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Melderslo een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Melderslo. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Melderslo wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Melderslo voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Melderslo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een prettige leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen