Isolatie Sint Anthonis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Anthonis? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als isolatie van platte dak of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Sint Anthonis. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie buitenkant gevel en isolatieplan. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sint-anthonis-5845

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Meer controle in de woning
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de meest interessante stappen om je woning in Sint Anthonis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint Anthonis kan erg voordelig (plusminus € 730 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €2000 en de potentiële besparing ligt op €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint Anthonis kost je zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. Hiermee bespaar je circa €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Anthonis (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Sint Anthonis isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Hierna check je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sint Anthonis. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€795
(€7300)
€1210
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€2500)
€355
(€3350)
Spouwmuur€310
(€1300)
€570
(€2125)
€950
(€3375)
HR++ glas€220
(€2775)
€320
(€3425)
€350
(€4950)
isolatie sint-anthonis 5845

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Sint Anthonis?

Waarom mijn woning in Sint Anthonis isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat levert gemiddeld op €295 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Sint Anthonis een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sint Anthonis. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Sint Anthonis wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint Anthonis voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint Anthonis. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen