Isolatie Evertsoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Evertsoord? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals de zolder isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Evertsoord. We staan stil bij onderwerpen als de binnengevel isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-evertsoord-5977

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Evertsoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Evertsoord is interessant (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Evertsoord kost plusminus €5600. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je pakweg €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Evertsoord (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een duurzame wereld? Woning Evertsoord isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Evertsoord. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€675
(€6600)
€960
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€280
(€1650)
€345
(€3600)
Spouwmuur€205
(€1225)
€550
(€2550)
€930
(€3550)
HR++ glas€230
(€1825)
€290
(€3475)
€370
(€4500)
isolatie evertsoord 5977

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Evertsoord?

Waarom mijn woning in Evertsoord isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand lees je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Evertsoord extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Evertsoord. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Evertsoord wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Evertsoord voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Evertsoord. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen