Isolatie Lottum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lottum? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Lottum. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lottum-5973

 • Flinke besparing
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Beschermt ook tegen brand
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Lottum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lottum is financieel toegankelijk (al vanaf € 770 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lottum kost om en nabij de €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van circa €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer alternatieve alternatieven. Hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lottum (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een duurzame gemeenschap? Woning Lottum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Lottum. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€745
(€5650)
€1030
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€210
(€2350)
€335
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1575)
€570
(€2250)
€945
(€3250)
HR++ glas€210
(€1925)
€270
(€3225)
€440
(€5150)
isolatie lottum 5973

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lottum?

Waarom mijn woning in Lottum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en dat levert gemiddeld op €325 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lottum een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lottum. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lottum wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lottum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Lottum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen