Isolatie Broekhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Broekhuizen? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Broekhuizen. Denk aan thema’s als de spouw isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-broekhuizen-5872

 • Minder energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Broekhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Broekhuizen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart al snel €285 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Broekhuizen kost om en nabij de €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van plusminus €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog meer alternatieve oplossingen. Hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Broekhuizen (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Broekhuizen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 op jaarbasis. Hieronder komen we met de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Broekhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€595
(€5800)
€910
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€255
(€1650)
€380
(€3200)
Spouwmuur€240
(€975)
€710
(€2100)
€810
(€3600)
HR++ glas€235
(€2675)
€260
(€3350)
€435
(€5350)
isolatie broekhuizen 5872

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Broekhuizen?

Waarom mijn woning in Broekhuizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Broekhuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Broekhuizen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Broekhuizen wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Broekhuizen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Broekhuizen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen