Isolatie Eppenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eppenhuizen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de spouwmuur isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Eppenhuizen. We staan stil bij onderwerpen als tochtprofielen en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eppenhuizen-9996

 • Hoog rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9996
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Eppenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eppenhuizen is goedkoop (al vanaf +/- € 740 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eppenhuizen kost je zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is ong. €810 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Eppenhuizen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een duurzame samenleving? Woning Eppenhuizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eppenhuizen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€845
(€4750)
€1200
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€215
(€2300)
€335
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1575)
€670
(€2300)
€950
(€3350)
HR++ glas€215
(€2825)
€310
(€4275)
€445
(€4700)
isolatie eppenhuizen 9996

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Eppenhuizen?

Waarom mijn woning in Eppenhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Eppenhuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Eppenhuizen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Eppenhuizen wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eppenhuizen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Eppenhuizen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen