Isolatie Usquert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Usquert? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als buitenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Usquert. We staan stil bij items als isolatie van de schuur en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-usquert-9988

 • Besparen op energienota
 • Een gezonde leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest interessante toepassingen om je woning in Usquert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Usquert is goed te betalen (vanaf plusminus € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Usquert kost gemiddeld €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Dit levert op circa €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog meer interessante opties. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Usquert (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Woning Usquert isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Usquert. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€835
(€6750)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€215
(€2550)
€340
(€2800)
Spouwmuur€280
(€1075)
€530
(€2275)
€890
(€3175)
HR++ glas€225
(€2450)
€280
(€3250)
€405
(€5275)
isolatie usquert 9988

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Usquert?

Waarom mijn woning in Usquert isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Dankzij subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Usquert een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Usquert. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Usquert wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Usquert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Usquert. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen