Isolatie Roodeschool

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Roodeschool? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals HR++ glas of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Roodeschool. Denk aan vraagstukken over de vloer isoleren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-roodeschool-9983

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed bezig voor het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek je de meest rendabele manieren om je woning in Roodeschool te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roodeschool is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €265 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roodeschool kost je zo’n €5750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Je profiteert van pakweg €900 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog meer mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Roodeschool (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Roodeschool isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. Dat is dus al gauw €1125 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Roodeschool. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€805
(€5750)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€290
(€2150)
€380
(€3050)
Spouwmuur€220
(€1150)
€490
(€2800)
€940
(€3350)
HR++ glas€195
(€2600)
€340
(€3250)
€405
(€5350)
isolatie roodeschool 9983

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Roodeschool?

Waarom mijn woning in Roodeschool isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en dat bespaart tot €265 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Via subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Roodeschool een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Roodeschool. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Roodeschool wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Roodeschool voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Roodeschool. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen