Isolatie Warffum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Warffum? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Warffum. Denk aan vraagstukken over vliering isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-warffum-9989

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder storende geluiden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest toegepaste stappen om je woning in Warffum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Warffum is interessant (ongeveer € 920 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en de besparing loopt op tot €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Warffum kost gemiddeld €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13500. Je profiteert van pakweg €900 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse interessante vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Warffum (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Warffum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Warffum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€735
(€7500)
€1070
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€225
(€2150)
€360
(€3600)
Spouwmuur€200
(€1500)
€520
(€2750)
€925
(€3675)
HR++ glas€245
(€2925)
€315
(€3900)
€395
(€5300)
isolatie warffum 9989

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Warffum?

Waarom mijn woning in Warffum isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Warffum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Warffum. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Warffum wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Warffum voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Warffum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen