Isolatie Kantens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kantens? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Kantens. Denk aan items als tochtprofielen en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kantens-9995

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de populairste onderdelen om een woning in Kantens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kantens is goedkoop (vanaf € 800 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kantens kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Je profiteert van circa €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we allerlei rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kantens (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een energiezuinige gemeenschap? Woning Kantens isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Kantens. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€615
(€7400)
€1100
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€280
(€1900)
€375
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1400)
€740
(€2100)
€865
(€3250)
HR++ glas€250
(€2900)
€265
(€3425)
€430
(€5050)
isolatie kantens 9995

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kantens?

Waarom mijn woning in Kantens isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en geeft een besparing van €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Mede door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Kantens een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kantens. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Kantens wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Kantens voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Kantens. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen