Isolatie Eemshaven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eemshaven? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Eemshaven. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tochtbanden en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-eemshaven-9979

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Meer stilte in huis
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9979
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk je de meest interessante stappen om een woning in Eemshaven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eemshaven is aantrekkelijk (plusminus € 900 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eemshaven kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is circa €960, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eemshaven (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Eemshaven isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. Dat is dus al gauw €1300 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Eemshaven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€785
(€6350)
€1030
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€255
(€2400)
€330
(€3250)
Spouwmuur€350
(€1350)
€460
(€2075)
€795
(€3325)
HR++ glas€220
(€1925)
€280
(€3850)
€440
(€4675)
isolatie eemshaven 9979

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Eemshaven?

Waarom mijn woning in Eemshaven isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Delta of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en dat levert gemiddeld op €230, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Eemshaven een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Eemshaven. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Eemshaven wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eemshaven voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Eemshaven. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen