Isolatie Oldenzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oldenzijl? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen als HR++ glas of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Oldenzijl. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van deuren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldenzijl-9986

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Verantwoorde investering
 • Stiller in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9986
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Oldenzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oldenzijl is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 770 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oldenzijl kost om en nabij de €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Daarmee bespaar je circa €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oldenzijl (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Oldenzijl isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl tref je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oldenzijl. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€665
(€5150)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€250
(€1550)
€300
(€3550)
Spouwmuur€310
(€725)
€430
(€2000)
€940
(€3275)
HR++ glas€240
(€2425)
€315
(€4275)
€430
(€5300)
isolatie oldenzijl 9986

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Oldenzijl?

Waarom mijn woning in Oldenzijl isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en besparen tot €210 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Oldenzijl een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oldenzijl. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Oldenzijl wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oldenzijl voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Oldenzijl. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen