Isolatie Uithuizermeeden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Uithuizermeeden? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als de spouw isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Uithuizermeeden. Dit kan gaan om zaken als radiatorisolatie en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-uithuizermeeden-9982

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Geluidswerende werking
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Uithuizermeeden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Uithuizermeeden kan zeer goedkoop (vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Uithuizermeeden kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Daarmee bespaar je zo’n €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Uithuizermeeden (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Uithuizermeeden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Hieronder tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Uithuizermeeden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€815
(€4750)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€235
(€1550)
€375
(€2800)
Spouwmuur€365
(€1075)
€430
(€2025)
€890
(€3175)
HR++ glas€215
(€2375)
€310
(€3525)
€420
(€4950)
isolatie uithuizermeeden 9982

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Uithuizermeeden?

Waarom mijn woning in Uithuizermeeden isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Dankzij subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Uithuizermeeden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Uithuizermeeden. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Uithuizermeeden wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Uithuizermeeden voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Uithuizermeeden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen