Isolatie Stitswerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stitswerd? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals vliering isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je diverse informatie over isolatie Stitswerd. Dit kan gaan om thema’s als de vloer isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stitswerd-9999

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Brandbeschermend
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9999
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Stitswerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stitswerd is interessant (vanaf ongeveer € 980 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Stitswerd kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je pakweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende interessante uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Stitswerd (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Stitswerd isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Stitswerd. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€735
(€5200)
€910
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€195
(€2000)
€390
(€2950)
Spouwmuur€315
(€1700)
€680
(€2050)
€890
(€3150)
HR++ glas€210
(€2700)
€330
(€3500)
€350
(€5325)
isolatie stitswerd 9999

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stitswerd?

Waarom mijn woning in Stitswerd isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Stitswerd een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Stitswerd. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Stitswerd wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Stitswerd voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Stitswerd. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen