Isolatie Oudeschip

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oudeschip? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties als je spouwmuur isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Oudeschip. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vloer en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oudeschip-9984

 • Hoog rendement
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Geluidswerende werking
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de interessantste manieren om een woning in Oudeschip te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudeschip is betaalbaar (vanaf plusminus € 750 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oudeschip kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11800. Hiermee bespaar je circa €990 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oudeschip (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Oudeschip isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oudeschip. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€585
(€4700)
€1090
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€245
(€1850)
€305
(€3100)
Spouwmuur€275
(€1100)
€510
(€2375)
€800
(€3600)
HR++ glas€230
(€2950)
€340
(€4175)
€370
(€4900)
isolatie oudeschip 9984

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Oudeschip?

Waarom mijn woning in Oudeschip isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en besparen tot €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Oudeschip een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oudeschip. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Oudeschip wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oudeschip voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Oudeschip. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen