Isolatie Oosternieland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oosternieland? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als de zolder isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Oosternieland. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende raamfolie en warmtelekken. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oosternieland-9985

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9985
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Oosternieland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oosternieland is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 830 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €215 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosternieland kost ongeveer €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we verschillende rendabele werkzaamheden. Hieronder praten we over de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oosternieland (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Oosternieland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oosternieland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€655
(€7250)
€1110
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€170
(€1700)
€315
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1425)
€730
(€2050)
€865
(€3325)
HR++ glas€215
(€1825)
€340
(€3125)
€445
(€4875)
isolatie oosternieland 9985

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Oosternieland?

Waarom mijn woning in Oosternieland isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Oosternieland een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oosternieland. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Oosternieland wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oosternieland voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Oosternieland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen