Isolatie Uithuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Uithuizen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Uithuizen. Denk aan items als HR++ glas en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-uithuizen-9981

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9981
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Uithuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Uithuizen is goedkoop (al vanaf +/- € 840 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Uithuizen kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Je profiteert van plusminus €880 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei mogelijke opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Uithuizen (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Uithuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Uithuizen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€745
(€6200)
€1180
(€8950)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€280
(€2050)
€315
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1450)
€530
(€2700)
€790
(€3050)
HR++ glas€240
(€2725)
€305
(€3850)
€430
(€4425)
isolatie uithuizen 9981

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Uithuizen?

Waarom mijn woning in Uithuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Uithuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Uithuizen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Uithuizen wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Uithuizen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Uithuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen