Isolatie Zandeweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zandeweer? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Zandeweer. We bespreken vraagstukken over dubbel glas en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zandeweer-9997

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Speciale groene leningen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9997
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Zandeweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zandeweer is aantrekkelijk (vanaf € 780 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart al snel €275, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zandeweer kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Dit levert op ongeveer €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er nog meer interessante vormen. Hieronder vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zandeweer (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Zandeweer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. Dat is dus al gauw €1100 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zandeweer. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€685
(€5150)
€1190
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€195
(€1650)
€380
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1000)
€670
(€2100)
€815
(€3675)
HR++ glas€205
(€1900)
€315
(€3425)
€415
(€4725)
isolatie zandeweer 9997

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zandeweer?

Waarom mijn woning in Zandeweer isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemsmond

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Zandeweer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemsmond.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Eemsmond
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zandeweer. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Zandeweer wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Zandeweer voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zandeweer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen