Isolatie Termunterzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Termunterzijl? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als isolatie van de buitengevel en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Termunterzijl. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de vliering en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-termunterzijl-9948

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Termunterzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Termunterzijl is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Termunterzijl kost je zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1020. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het voordeel is zo’n €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Termunterzijl (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Termunterzijl isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Termunterzijl. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€775
(€6850)
€1030
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€280
(€2550)
€305
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1300)
€670
(€1975)
€865
(€3525)
HR++ glas€235
(€2100)
€290
(€3375)
€355
(€4575)
isolatie termunterzijl 9948

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Termunterzijl?

Waarom mijn woning in Termunterzijl isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door de ondersteuning van subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Termunterzijl extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Termunterzijl. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Termunterzijl wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Termunterzijl voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Termunterzijl. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen