Isolatie Borgsweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Borgsweer? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Borgsweer. Bijvoorbeeld topics als spouwmuurisolatie en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-borgsweer-9949

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimale leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig geluid in de woning
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna check jij de interessantste methodes om jullie woning in Borgsweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Borgsweer is interessant (plusminus € 710 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1900 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Borgsweer kost gemiddeld €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het rendement is ong. €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog meer rendabele opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Borgsweer (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Woning Borgsweer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Borgsweer. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€825
(€4800)
€1150
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€275
(€2050)
€330
(€3300)
Spouwmuur€245
(€1650)
€540
(€2450)
€865
(€3650)
HR++ glas€225
(€2500)
€335
(€4125)
€430
(€4550)
isolatie borgsweer 9949

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Borgsweer?

Waarom mijn woning in Borgsweer isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Borgsweer een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Borgsweer. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Borgsweer wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Borgsweer voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Borgsweer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen