Isolatie Meedhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Meedhuizen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. muren isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Meedhuizen. Je kunt denken aan topics als isolatie van verwarmingsbuizen en U-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-meedhuizen-9937

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Meedhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meedhuizen is goed te betalen (plusminus € 990 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1900 en je bespaart al snel €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Meedhuizen kost ongeveer €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11800. Hiermee bespaar je circa €960 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Meedhuizen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een bewuste wereld? Woning Meedhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De besparing komt neer op €1200 p/jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Meedhuizen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€775
(€4550)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€190
(€2450)
€345
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1000)
€440
(€2125)
€840
(€3575)
HR++ glas€190
(€1925)
€330
(€3350)
€450
(€4875)
isolatie meedhuizen 9937

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Meedhuizen?

Waarom mijn woning in Meedhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende acties als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Met behulp van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Meedhuizen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Meedhuizen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Meedhuizen wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Meedhuizen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Meedhuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen