Isolatie Wagenborgen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wagenborgen? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie Wagenborgen. We bespreken topics als de zolder isoleren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wagenborgen-9945

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder storende geluiden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref je de meest populaire manieren om je woning in Wagenborgen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wagenborgen is aantrekkelijk (plusminus € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wagenborgen kost doorgaans €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Daarmee bespaar je plusminus €980 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wagenborgen (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Wagenborgen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wagenborgen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€605
(€7450)
€1170
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€205
(€1650)
€355
(€3400)
Spouwmuur€295
(€1200)
€420
(€2150)
€900
(€3250)
HR++ glas€200
(€2700)
€310
(€3675)
€380
(€5175)
isolatie wagenborgen 9945

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wagenborgen?

Waarom mijn woning in Wagenborgen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Wagenborgen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wagenborgen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Wagenborgen wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wagenborgen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wagenborgen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen