Isolatie Bierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bierum? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als de spouw isoleren of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Bierum. We zoomen in op zaken als de bodem isoleren en steenwol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bierum-9906

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Bierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bierum is aantrekkelijk (om en nabij de € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bierum kost gemiddeld €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je om en nabij €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we diverse alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bierum (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Bierum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bierum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€825
(€7150)
€1160
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€260
(€1850)
€360
(€3350)
Spouwmuur€355
(€1100)
€710
(€2375)
€790
(€3325)
HR++ glas€205
(€2475)
€295
(€3950)
€385
(€5100)
isolatie bierum 9906

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bierum?

Waarom mijn woning in Bierum isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bierum een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bierum. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Bierum wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bierum voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Bierum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen