Isolatie Holwierde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Holwierde? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de gevel en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Holwierde. Je leest uitvoerig over zaken als je dak isoleren en glaswol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-holwierde-9905

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Holwierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Holwierde kan erg voordelig (al vanaf +/- € 980 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Holwierde kost doorgaans €5450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het voordeel is circa €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Holwierde (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Holwierde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Hierna check je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Holwierde. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€815
(€7000)
€960
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€260
(€2450)
€385
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1300)
€460
(€2050)
€785
(€3650)
HR++ glas€220
(€1975)
€275
(€3400)
€410
(€4425)
isolatie holwierde 9905

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Holwierde?

Waarom mijn woning in Holwierde isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, dat betekent een winst van 300 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Holwierde een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Holwierde. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Holwierde wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Holwierde voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Holwierde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen