Isolatie Godlinze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Godlinze? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Godlinze. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-godlinze-9908

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Godlinze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Godlinze is betaalbaar (rond de € 920 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €225 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Godlinze kost zo’n €5650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11200. Hiermee bespaar je grofweg €950 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er nog meer vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Godlinze (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Godlinze isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Godlinze. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€825
(€5350)
€1060
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€210
(€2400)
€335
(€3000)
Spouwmuur€390
(€1700)
€540
(€2300)
€860
(€3050)
HR++ glas€200
(€1875)
€340
(€3375)
€395
(€5100)
isolatie godlinze 9908

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Godlinze?

Waarom mijn woning in Godlinze isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Godlinze een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Godlinze. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Godlinze wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Godlinze voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Godlinze. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen