Isolatie Woldendorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Woldendorp? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Woldendorp. Je leest uitvoerig over onderwerpen als deuren isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woldendorp-9946

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Woldendorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Woldendorp is voordeling (vanaf plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Woldendorp kost zo’n €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Hiermee bespaar je plusminus €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we nog een aantal populaire opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Woldendorp (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Woldendorp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Woldendorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€735
(€6200)
€1240
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€280
(€2300)
€395
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1025)
€640
(€2150)
€925
(€3050)
HR++ glas€225
(€2625)
€335
(€3075)
€365
(€4575)
isolatie woldendorp 9946

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Woldendorp?

Waarom mijn woning in Woldendorp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, dat betekent een winst van 310 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Woldendorp een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Woldendorp. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Woldendorp wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Woldendorp voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Woldendorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen