Isolatie Losdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Losdorp? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Losdorp. Je kunt denken aan thema’s als triple glas en steenwol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-losdorp-9907

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidswerend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Losdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Losdorp is financieel toegankelijk (plusminus € 890 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1800 en het bespaart circa €255 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Losdorp kost gemiddeld €5900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Daarmee bespaar je om en nabij €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve oplossingen. Hieronder behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Losdorp (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Losdorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Losdorp. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€775
(€6400)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€295
(€2400)
€310
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1725)
€560
(€2225)
€895
(€3175)
HR++ glas€205
(€2575)
€275
(€3150)
€440
(€5225)
isolatie losdorp 9907

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Losdorp?

Waarom mijn woning in Losdorp isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, dat betekent een winst van 205 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Losdorp een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Losdorp. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Losdorp wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Losdorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Losdorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen