Isolatie Termunten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Termunten? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de garage of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Termunten. We bespreken thema’s als isolerende raamfolie en minerale wol. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-termunten-9947

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Termunten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Termunten is aantrekkelijk (al vanaf € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Termunten kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De besparing loopt op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is pakweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Termunten (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Termunten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Termunten. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€705
(€7150)
€1200
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€175
(€2550)
€345
(€2850)
Spouwmuur€275
(€1475)
€450
(€2575)
€910
(€3625)
HR++ glas€220
(€2375)
€280
(€3350)
€375
(€4800)
isolatie termunten 9947

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Termunten?

Waarom mijn woning in Termunten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Engie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat levert gemiddeld op €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Mede door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Termunten een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Termunten. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Termunten wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Termunten voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Termunten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen