Isolatie Farmsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Farmsum? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals isolatie van de kruipruimte of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Farmsum. We gaan aan de slag met items als tochtprofielen en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-farmsum-9936

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de meest populaire methodes om je woning in Farmsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Farmsum is interessant (vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1800 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Farmsum kost zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13000. Het rendement is zo’n €910 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we diverse mogelijke alternatieven. Hieronder bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Farmsum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Farmsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat is dus al gauw €1325 p/jaar. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Farmsum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€675
(€6100)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€245
(€1900)
€400
(€3150)
Spouwmuur€220
(€950)
€500
(€2550)
€800
(€3200)
HR++ glas€200
(€2700)
€275
(€3975)
€450
(€5075)
isolatie farmsum 9936

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Farmsum?

Waarom mijn woning in Farmsum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en dat levert gemiddeld op €325 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Mede door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Farmsum een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Farmsum. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Farmsum wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Farmsum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Farmsum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen