Isolatie Spijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spijk? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als isolatie van binnenmuren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Spijk. We staan stil bij zaken als de kruipruimte isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-spijk-9909

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook geluidswerend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de meest rendabele methodes om je woning in Spijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Spijk is betaalbaar beginnend bij € 960 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Spijk kost zo’n €5700. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het voordeel is grofweg €980 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er verschillende interessante oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Spijk (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Spijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Spijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€625
(€4600)
€980
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€180
(€2150)
€365
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1700)
€610
(€2100)
€930
(€3125)
HR++ glas€235
(€2750)
€275
(€3025)
€350
(€4675)
isolatie spijk 9909

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Spijk?

Waarom mijn woning in Spijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, waarbij u een besparing realiseert van €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Spijk extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Spijk. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Spijk wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Spijk voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Spijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen