Isolatie Krewerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Krewerd? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties zoals bodemisolatie en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Krewerd. We staan stil bij items als radiatorfolie aanbrengen en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-krewerd-9904

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de meest interessante acties om jouw woning in Krewerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Krewerd is goedkoop (vanaf zo’n € 760 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1725 en het bespaart circa €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Krewerd kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11900. Hiermee bespaar je ong. €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we allerlei interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Krewerd (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een duurzame gemeenschap? Woning Krewerd isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 (jaarlijks). Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Krewerd. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€805
(€5600)
€910
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€285
(€2350)
€395
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1725)
€460
(€2625)
€835
(€3250)
HR++ glas€230
(€2650)
€320
(€3675)
€415
(€4925)
isolatie krewerd 9904

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Krewerd?

Waarom mijn woning in Krewerd isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Multimate, Gamma, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Krewerd een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Krewerd. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Krewerd wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Krewerd voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Krewerd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen