Isolatie West-Graftdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in West-Graftdijk? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie West-Graftdijk. We gaan aan de slag met zaken als de vloer isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-west-graftdijk-1486

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante manieren om jullie woning in West-Graftdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in West-Graftdijk is financieel toegankelijk (rond de € 720 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in West-Graftdijk kost plusminus €4700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Het rendement is ongeveer €820, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in West-Graftdijk (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere wereld? Woning West-Graftdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in West-Graftdijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€595
(€7400)
€1180
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€240
(€2100)
€335
(€3500)
Spouwmuur€275
(€1700)
€660
(€2200)
€935
(€3175)
HR++ glas€220
(€2425)
€300
(€4300)
€375
(€5350)
isolatie west-graftdijk 1486

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in West-Graftdijk?

Waarom mijn woning in West-Graftdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in West-Graftdijk een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in West-Graftdijk. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan West-Graftdijk wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in West-Graftdijk voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in West-Graftdijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen