Isolatie Schermerhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schermerhorn? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Schermerhorn. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de spouwmuur en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schermerhorn-1636

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website lees jij de interessantste stappen om een woning in Schermerhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schermerhorn is voordeling (vanaf € 900 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schermerhorn kost doorgaans €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11300. Het rendement is pakweg €900, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog meer vaak toegepaste alternatieven. Hieronder behandelen we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Schermerhorn (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Schermerhorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Schermerhorn. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€845
(€5300)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€175
(€2200)
€395
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1725)
€430
(€2225)
€925
(€3400)
HR++ glas€210
(€2575)
€265
(€4050)
€380
(€5100)
isolatie schermerhorn 1636

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Schermerhorn?

Waarom mijn woning in Schermerhorn isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en geeft een besparing van €300 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Schermerhorn een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Schermerhorn. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Schermerhorn wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schermerhorn voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Schermerhorn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen